In concert on July 03: Odense @ Den Fynske Landsby

Tracy Chapman @ Odense (Photo: Robert Wengler, 2009)

SETLIST

01. Baby can I hold You
02. Sing for You
03. Across The Lines
04. Say Hallelujah
05. Another Sun
06. Save Us All
07. I`ll Take You There
08. The Promise
09. Fast Car
10. Our Bright Future
11. Subcity
12. Crossroads
13. Telling Stories
14. Talking´ bout a Revolution
15. America
16. Give Me One Reason

Encore
17. She´s Got Her Ticket
18. Howlin´ for My Baby

REVIEWS

Tracy Chapman @ Odense (Photo: Robert Wengler, 2009)
  • Tracy Chapman, Den Fynske Landsby, Odense– Anmeldt af Simon Høgh Meldgaard,  Gaffa.dk,  Fredag d. 03-07-2009

Som en god krammer
Når en kunstner, der toppede kommercielt for tyve år siden, spiller i en landsby mens der er Roskilde Festival, og tager 550 kroner for en billet, kunne man frygte at folk ville blive hjemme. Men det var heldigvis ikke tilfældet her. Den Fynske Landsbys amfiscene var tætpakket med begejstrede lyttere.

Koncerten var en del af en større Europa-turné, som afløser en netop overstået Europa-turné. Forskellen er bandet. Sidste gang var hun solo, denne gang var hun sekunderet af tre mand, der dog heldigvis holdte sig næsten ligeså meget i baggrunden som det sorte bagtæppe.

Tracy Chapman var i topform. Hun lod til at være nervøs og rørt over det store glade publikum, men gav igen ved at spille og synge det bedste hun har lært. Og det er godt. Fingrene dansede henover de akustiske guitarstrenge mens stemmen lukkede munden på de fleste af de tilstedeværende. Hun var tydeligvis kendt af tilhørerne, men hendes vokal er alligevel af den type, der får folk til at lytte ekstra efter.

Når sangene er i den blødere ende som her, kan man kun glæde sig over at hendes stemme hverken er for sød eller blød som en dyne. Den er nærmere rund. Behagelig uden at det bliver for meget, og alle lod til at sluge den råt.

Nervøsiteten gjorde, at der ikke kom meget snak fra scene, men det var ikke savnet. Det var det tilbagetrukne band heller ikke. Sangene var oftest genialt enkle, selvom der blev leget et par steder. Til ”Another Sun” slog Chapman takten på en kasse, der pludselig stod på scenen, og til et cover af The Staple Singers fantastiske ”I`ll take You There”, sad en dame og spillede på en stortomme med pedal på skindet og stikker på kanten. Det var super, og samtidig der hvor koncerten kom rigtigt i gang.

For nok startede det godt med at folk rejste sig i begejstring over endelig at se Tracy Chapman efter for lang ventetid, og fik kæmpehittet ”Baby can I Hold You” som tak. Men derefter kom det nærmeste vi var et stilestående sted i koncerten. Ikke galt, men alligevel. Men efter førnævnte cover stod den på hitparade nærmest hele vejen. Den ultrasmukke ”The Promise” var et højdepunkt, der lavede røde øjne, for derefter at blive afløst af et brøl af begejstring til det nok største hit ”Fast Car”. Og sådan bølgede det så frem og tilbage mellem genialiteter, indtil det hele sluttede med ”Give Me One Reason”.

Netop dét hit, gav i 95 Chapman noget af en genkomst. For efter at hendes selvbetitlede debutalbum stormede op af hitlisterne efter hendes bredt transmitterede koncert til Nelson Mandelas 70års fødselsdag, rislede publikum ligeså stille væk. Og debuten er stadig den største kommercielle succes, og var også det album vi fik flest numre fra, selvom vi var godt rundt blandt de otte, af hvilke ”Our Bright Future” fra november 08 er det seneste.
Dengang sidst i firserne, var Tracy nok hovedårsagen til, at den stille, historiefortællende folk, eller singer-songwriter-musik, blev stor igen. Siden er der kommet lidt soul, gospel og endda jazzede elementer indover. Og det var en fryd at høre, at Chapman så ubesværet kommer rundt i genrerne. Også blues, i ”Give Me One Reason” og i ekstranumrene.

Netop ekstranumrene var lidt specielle. Folk plejer gerne at brænde et par hits mere af, men Tracy Chapman gav os ”She´s got her Ticket”, der aldrig var en single, og et cover af ”Howlin`For My Baby” af bluesmanden Howlin`Wolf. Igen var det en fryd at høre hende blære sig rundt i forskellige genrer.

Selvom den største succes efterhånden er mange år tilbage, virkede intet forældet, og publikums begejstring rakte fint indover den let stillestående start og de alternative, men fede, ekstranumre. Det hele var “lækkert”, og koncerten var simpelthen som en god krammer, som man havde lyst til at springe op på scenen og gengælde. Da det ville være upassende, må man jo skrive sig ud af det.

  • Tracy Chapman (Den Fynske Landsby) – Af JOHNNY HARBOE, Jyllands Posten, 04.07.09 kl. 11:26

Den amerikanske singer/songwriter Tracy Chapman glimrede med sit nærvær fredag aften på amfiscenen i Den Fynske Landsby i Odense.

Singer/Songwriter-koncert
Den Fynske Landsby, Odense:
TRACY CHAPMAN
Fredag

Det er efterhånden over tyve år siden, at Tracy Chapman brød igennem med den selvbetitlede debutskive. Sange som ”Fast Car”, ”Baby, Can I Hold You” og ”Talking `bout A Revolution” nåede topplaceringer verden over.

Siden har den amerikanske sangskriver ikke ligefrem slynget om sig med hits i samme kaliber, men alligevel var publikum på plads fredag aften i den stemningsfulde ramme ved amfiscenen i Den Fynske Landsby.

Her kunne de opleve en nærværende Tracy Chapman, afslappet klædt i jeans og blomstret skjorte, der indledningsvist var overrasket over den massive danske sommervarme. Over os var himlen skinnende blå, lyden fra scenen klingende ren og Chapmans stemme karakteristisk svalende.

Bouzouki og Cajon
Flere gange lagde hun den akustiske guitar fra sig og greb til andre instrumenter.

Den fine ”Sing For You” blev understøttet af strengeinstrumentet bouzouki, den sociale indignation ”Subcity” af mundharmonika, mens ”Another Sun” lød let improviseret med Chapman siddende og spillende på slagtøjsinstrumentet cajon.

Det havde sin effekt. Faktisk var hun mest indtrængende, når hun sprang ud af sangstrukturerne og jammede med bandet. ”Crossroads”, en tung og lang version af den blues-funderede ”Give Me One Reason” og – som allersidste nummer – coverversionen af Howlin’ Wolf’s ”Howlin’ For My Darlin’” var intense højdepunkter blandt de andre mere afdæmpede sange.

Et nyt covernummer til hver dag på turneen havde Chapman lovet sig selv, og fredag blev det til The Staple Singers’ ”I’ll Take You There” – frisk indstuderet i omklædningsrummet før koncerten.

Men det fungerede, ligesom også den country-ironiske religionskommentar ”Save Us All” forinden.

Fællessang
Som det kunne forventes, var reaktionen blandt publikum størst ved de tre ovennævnte hits fra debuten. Straks var det – for en stor dels vedkommende – siddende publikum oppe på mærkerne og sang med, så det gjaldede ud i sommeraftenen.

Midaldrende par vuggede i takt, sommerklædte piger svajede, og de unge mænd – der tydeligvis brugte koncerten som opvarmning inden en bytur – lod for et øjeblik fadøllen hvile og var også med.

Stemningen var hyggelig og feriestemt, og det kunne end ikke de konstant defilerende sikkerhedsfolk – eller de optræk til slåskamp, der kunne spores rundt omkring – gøre noget ved.

Revolutionen, som Chapman synger om i ”Talking ´bout A Revolution”, lader stadig vente på sig, så i mellemtiden kan vi jo ligeså godt hygge os. Så danske er vi.

  • Tracy Chapman begejstrede landsbyen – af: Jannie Rasmussen, TV2.dk, 04-07-09: 10:27

Tracy Chapman i Den Fynske Landsby, Odense. Den 3. juli 2009

En varm sommeraften i Den Fynske Landsby i Odense sad nær 2000 mennesker samlet med store forventninger til singer-songwriter Tracy Chapman og de hits, hun har leveret igennem sin snart 21-årige karriere.

Aftenen startede med en solid præstation af Marie Frank, hvor lyden dog til tider overdøvede hendes ellers så stærke stemme. Da hun er ved at slutte af, sørger hun for at stemningen bliver kørt ekstra op ved at fortælle os om hendes opleves af Tracy Chapman ved dagens lydprøve.

Efter en længere pause fra Marie Frank har sagt farvel og tak, kommer hovedpersonen frem på scenen til stor begejstring for publikum.

Uden nogen videre introduktion lægger hun ud med et af sine største hits “Baby can I hold you” og det ligger hurtigt klart, at ens forventninger vil blive indfriet.

Hun leverer en række af sine store hits godt blandet med nyere numre. Hendes fremtoning på den åbne scene fanger alle publikummer uden nogen videre dikkedarer fra hendes side. Hun er nærværende og hendes første ord nogensinde på dansk; “Goddag” bliver modtaget med vild jubel! Tracy’s in town!

Gennem hele koncerten formår hun at levere en dejlig og helhjertet performance, og specielt da nummeret “Talkin’ Bout a Revolution” spilles, er der dømt fællessang under den fynske bøg.

Tracy Chapman fremstår konstant som en kunstner, der mener det ærligt, og hun fortæller sin historie både veltalende, personligt og universalt.

Tracy Chapman er på besøg i Danmark som led i en ekstra Europa turné. Turnéen er bygget op omkring hendes senest album “Our Bright Future” fra 2008.

Tracy Chapman, født 30. marts 1964.

PRESS PREVIEW

  • Tracy Chapman til Danmark – Af Simon Mikdal Andersen, GAFFA.dk, Torsdag d. 19-03-2009 kl. 10:56

© Kristoffer UlbakDen velkendte singer/songwriter gæster Odense i starten af juli måned

Den amerikanske singer/songwriter, Tracy Chapman sætter atter sine ben på den fynske muld, når hun giver koncert den 3. juli 2009 klokken 20:00 på amfiscenen i Den Fynske Landsby i Odense.

Tracy Chapman var på alles læber, da hun i 1988 udgav sit selvbetitlede debutalbum, som året efter bragte hende forbi den hedengangne Midtfyns Festival, og sangerinden var nok en af de væsentligste grunde til, at den fynske festival det år sætte publikumsrekord med 63.000 tilskuere. Og mon ikke man i forbindelse med koncerten i Odense kan forberede sig på at genhøre ørehængere som “Fast Car”, “Baby Can I Hold You?” og “Talkin’ Bout A Revolution”, alle fra debutpladen fra 1988.

Tracy Chapman har siden debuten udgivet yderligere otte plader, og man kommer givetvis til den kommende koncert i Danmark også til at høre numre fra Chapmans 2008-album “Our Bright Future”, som er hendes seneste udgivelse.

“Vi er utroligt glade for, at vi, som det eneste sted i Danmark, kan præsentere Tracy Chapman på den danske musikscene til sommer. Der venter derfor danskerne en unik mulighed for at opleve Tracy Chapman live på tæt hold i smukke, naturlige omgivelser,” fortæller direktør fra JVB Concerts, Hans Quistgaard og fortsætter:

“Den Fynske Landsby er den perfekte kulisse til en musikalsk aften med den meget karismatiske Tracy Chapman, som med sine smukke sange og vibrerende, varme stemme vil skabe en smuk og intens stemning i Den Fynske Landsby, hvor der kun er plads til 2200 tilskuere,” siger Hans Quistgaard.

Billetsalget til koncerten med Tracy Chapman den 3. juli i Odense begynder mandag den 23. marts klokken 10:00, og billetterne kan købes via www.danbillet.dk og www.billetnet.dk.

Venue : Den Fynske Landsby, Sejerskovvej 20, 5260 Odense, Denmark
Tickets
: DanBillet.dk – Kr 550.
Promoter: JVB Concerts & BBB
Opening Act: Marie Frank

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Covers experiment on the Our Bright Future Tour

Next Post

In concert on July 05: Sopot @ Opera Lesna

Comments 1
  1. I have been a fan of Tracy Chapman for years, thanks to my mother introducing me to her incredibly unique and beautifully melancholy music. Seeing her in person, only a few metres away, singing the songs that have reduced me to tears countless times, was an experience I shall never forget. To be perfectly honest, I would have loved hearing her perform “Behind The Wall” as it has always meant so much to me, and describes my almost exact feelings. Thank you Tracy Chapman. You will always be my heroine.

Comments are closed.

Read next