2006 – Where You Live Tour – June 21, Helsinki, Finlandia Hall

0

REVIEW

  • Tracy Chapman (+ Ben Taylor)

Tummaääninen folk-pop artisti Tracy Chapman saapuu kesäkuussa ensimmäistä kertaa Suomeen konsertoimaan. Viime vuoden syyskuussa seitsemännen studioalbuminsa julkaissut Chapman on tehnyt uraa jo lähes kaksikymmentä vuotta, ja on voittanut koskettavalla musiikillaan lukuisia palkintoja.

Tracy Chapman nousi suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 1988 esiinnyttyään Nelson Mandelan 70- vuotis konsertissa Lontoossa. Samana vuonna julkaistu debyyttialbumi voitti kolme Grammy-palkintoa ja siltä julkaistu sinkkulohkaisu ”Fast Car” on noussut klassikoksi. 6 miljoonaa kappaletta myyneeltä levyltä muistetaan myös mm singlet ”Talkin’ Bout A Revolution” ja ”Baby Can I Hold You”.

Uusin albumi ” Where You Live” yhdistää soulintäytteisiä tunnelmia koskettaviin sanoituksiin. Levyn on tuottanut yhdessä Tracyn kanssa mm. Peter Gabrielin, Pearl Jamin ja Elvis Costellon taustalta tunnettu Tchad Blake. Levyn kappaleet käsittelevät mm. länsimaista imperialismia ja yksilön kamppailua alati raaistuvassa maailmassa, mutta mukaan mahtuu myös tunnelmallisia kappaleita rakkaudesta. Levyllä vierailee lukuisia tunnettuja muusikoita, mm. Tom Waitsin taustalta tunnettu kitaristi Joe Gore, sekä Red Hot Chili Peppersin basisti Flea.

Lämmittelijänä nähtävä Ben Taylor kasvoi musiikin parissa – hänen vanhempansa ovat musiikin legendoja. James Taylorin ja Carly Simonin poikana Ben on sanonut oppineensa säveltämisen isältään ja sanojen kirjoittamisen äidiltään. Uudella albumillaan ”Another Run Around The Sun” Ben päätyykin musiikillisesti lähemmäksi vanhempiaan, kuin aikaisemmilla levyillään.
Taidokkaasti kootut kappaleet, vahvat melodiat ja intiimit, introspektiiviset sanoitukset kuvaavat hänen musiikkiaan.

Klikkaa esitystä saadaksesi lisätietoja.
VENUE: Finlandia-Hall, Mannerheimintie 13 e, Helsinki, Finland (Capacity: 1 700)
PROMOTER: WellDone Agency & Promotion Oy
OPENING ACT: Ben Taylor

[singlepic=831,450,288,center]

Comments are closed.